Burdurda gezilecek yerler

received_110108782978461

Burdurda gezilecek yerler

  • Burdur Gölü kıyısı düzenlendi ve güzel bir yürüyüş alanına sahip oldu. Ayrıca gölde su sporları da yapabilirsiniz.
  • Burdur’da Osmanlı konakları restore edildi ve ziyarete açıldı, bir çay kahve içmeye uğrayabilirsiniz.
  • Burdur tek bir cadde üzerine kurulu bir şehir, caddenin üst kısmı yukarı pazar, alt kısmı ise aşağı pazar. Yukarı Pazar da çehresi değişen yerlerden, Burdur halkı napıyor görmek için sokaklarda dolaşın. Bir de dondurmacı var orada, uğramadan gelmeyin 🙂
  • Burdur Arkeoloji Müzesi, çok önemli eserlere ev sahipliği yapıyor, mutlaka yolunuzu düşürüp ziyaret edin derim. Hacılar Höyüğü’nden çıkan pek çok eser de müzede.
  • Burdur Doğa Tarihi Müzesi, Anadolu Mamutlarını iskeletini görebilirsiniz.
  • Gençliğimin geçtiği İstasyon Caddesi şimdi trafiğe kapandı ve cafeler açıldı, dinlenmek için uğrayabilirsiniz.
  • İlk gençlik yıllarımın geçtiği bir başka yer ise Öğretmen Evi, bahçesinde kocaman çam ağaçları ile Burdur’un ana sosyalleşme yeri idi o zamanlar. Yine bir çay içmeye uğrayabilirsiniz.
  • Salı günleri aşağı pazarda kurulan Salı Pazarı, Burdur’un çevre köylerinden gelen taze meyve sebze, süt ürünleri ile görülmeye değer.
  • Burdur manzarasını tepeden görmek için Şehitler tepesi, su deposu ve serenler tepesinde kahve keyfi yapabilir veya yemek yiyebilirsiniz.

Hacılar Höyüğü

Aslında hepimizin ilkokulda tarih derslerinde adını duyduğumuz bir yer Hacılar Höyüğü. Burası Batı Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri. Dünya arkeolojisi için de önemli yer taşıyan Hacılar Höyüğü Burdur merkeze 24 km mesafede yer alıyor.

Hacılar’da aynı zamanda harika üzüm olur. Yazın üzüm zamanına denk gelirseniz mutlaka tadına bakın.

Sagalasos Antik Kenti

Sagalasos’a ilk gittiğimde sanırım 3-4 yaşlarında idim. Belki de antik kentlere olan sevgim o zamanlar bu muhteşem antik kent sayesinde başlamıştı. Bir dağın zirvesine yakın, kocaman taş parçaları, tiyatrosu ile ne kadar etkilendiğimi dün gibi hatırlıyorum. Son 10 yılda ise kazılar sayesinde bu muhteşem antik kentte belki de dünyanın en sağlam antik çeşmesi olan Antoninler Çeşmesi açığa çıktı. Sagalasos’u tekrar görmek için sabırsızlanıyorum.

Salda Gölü

Türkiye’nin Maldivleri olarak son yıllarda birden popülerite kazanan, benim ise çocukluğumun yazlarının geçtiği yer Salda Gölü. Sodalı suyu, su kenarına kadar inen çam ağaçları, beyaz kumları ile Maldivler’i aratmasa da yayla havası ile oraya fark atar bence 🙂 Salda sadece yaz turizmi değil kışın kayak turizmine de açık.

Lisinia Doğa

Öztürk Sarıca tarafından Burdur Gölü kıyısında kurulan bir vaha desem yeri var Lisina için. Burdur Gölü kıyısındaki bu bölgenin eski çağlardaki adı olan Psidya’nın en önemli şehirlerinden biri Lisinia’dır, vaha da adını buradan alıyor (Lisinia: Doğan ve batan güneşin,ay ışığının sudaki pırıltısı anlamına gelir). Ülkemizin ilk yaban hayat merkezi diyebiliriz Lisinia için

Öztürk Sarıca

Kybra Antik Kenti

Anadolu’daki en sağlam yer mozaiklerinden birine ev sahipliği yapan Kybra Antik Kenti, yeni keşfedilen kültür varlıklarımızdan bir tanesi. Kazıların hala devam ettiği …

İnsuyu Mağarası

Ülkemizin turizme açılan ilk mağarası olma ünvanı taşıyan İnsuyu Mağarası, 597 metre uzunluğu ve derin dehlizleri ile görmeye değer bir mağaradır. Karbonatlı maden suyularından oluşan sarkık ve dikitler son derece güzel manzaralar oluşturuyor. Burdur’a sadece 13km mesafedeki mağara yaz aylarında dahi oldukça serin oluyor, içeri girerken ona göre tedarikli olmanızı öneririm.

Bunlar en popüler ve bilinen yerler, bunlar;

  • Dirmil’de doğa ile içiçe olabileceğiniz bir kanyonumuz var.
  • Bucak’ta Kremna Antik Kenti
  • Yine Bucak’ta kervansaray
  • Kaynak:cokokuyancokgezen.com

Yayınlayan